Manja slova Veća slova RSS
>

Seminar „Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa Crne Gore sa pravnim poretkom Evropske unije"

Datum objave: 09.12.2021 10:50 | Autor: SZZ

Ispis Štampaj stranicu


Sekretarijat za zakonodavstvo je 7. decembra 2021. godine, u Upravi za kadrove održao seminar na temu „Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa Crne Gore sa pravnim poretkom Evropske unije“, u okviru opšteg Programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja državnih službenika i namještenika.

Predavači na seminaru bili su Irena Tišma, v. d. pomoćnice sekretarke - Sektor za propise iz oblasti političkog sistema i Jelena Dajević, savjetnica u Sektoru za propise iz oblasti ekonomije i finansija.

Ovom seminaru prisustvovali su predstavnici Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ministarstva kapitalnih investicija, Uprave za kadrove, Agencije za investicije, Fonda PIO i Zavoda za hidrometrologiju i seizmologiju.

Učesnici seminara su pokazali veliku zainteresovanost za navedenu temu i aktivno učestvovali u radu na konkretnim primjerima, pa su predavači kroz teorijska predavanja i rad na konkretnim primjerima (praktični dio seminara) davali detaljna objašnjenja i uputstva u vezi određenih pitanja koja se odnose na izradu propisa.